עוד דבר קטן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/04/2008 | 20:38 | מאת: הריונית

תודה על התשובה המהירה! רק אם תוכל לכתוב לי מה הם הסימפטומים לcmv ועוד דבר, ישנם רופאים שכלל לא בודקים את ההדבקות בנגיף במהלך ההריון לנשים שלא חלו בכך בעבר. הדבר ממש מכעיס אותי. האם יש לך רעיון מה ניתן לעשות בנידון? אני באופן אישי יידעתי על כך שתי חברות שלי שלא ידעו שעליהן לבדוק זאת כי הרופא לא התייחס לכך.. האין זה מחובותו הרפואית?

שלום הריונית, 1. רופא לא 'חייב' לבצע בדיקת CMV אצל אשה הרה. יחד עם זאת, אני מצפה שרופא יבצע לפחות בדיקה אחת כזאת אם יש סיבה קלינית לכך (מחלת חום לא מוסברת אצל האשה- כמפורט להלן), או שהאשה מבקשת זאת (לפני הריונה או במהלכו). 2. אם משרד הבריאות, ו/או איגוד הרופאים הגניקולוגיים בישראל, חושבים שבדיקה זאת צריכה להכלל כבדיקת שגרה לקראת הריון (או במהלכו)- עליהם להוציא הנחיות/המלצות בנושא. 3. הסימפטומים של מחלת CMV הם לא ספציפיים וכוללים חום, חולשה, עייפות וכד'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות