BLASTOCYSTIS

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/04/2008 | 13:33 | מאת: אלדר

שלום רב, מה הטיפול המקובל כדי להיפטר מחיידק זה? בעבר לקחת מטרוג'יל כדור אחד 3 פעמים ביום למשך שבוע ואח"כ 2 כדורים שלוש פעמים ביום למשך שבוע ועדיין לא הצלחתי להיפטר ממנו. כיום אני כבר כשמונה חודשים ללא טיפול ורוצה להתחיל טיפול חדש, ברי כי אין ברצוני שהחיידק יפתח עמידות לתרופה. האם קיימת סכנה או תופעות לוואי לשימוש ממושך בתרופה? תודה וחג שמח אלדר

שלום אלדר, 1. לא מדובר בחיידק כי אם בטפיל, שיש ויכוח האם הוא באמת פתוגני או שהוא נמצא במעיים מבלי לגרום נזק. 2. הטיפול המקובל המומלץ בטפיל זה הוא פלאג'יל במינון של 1.5 גראם ליום למשך 10 ימים. 3. תרופות אחרות: NITRAZOXANIDE או IODOQUINOL (שלפי מייטב ידיעתי לא קיימות בארץ), או SEPTRIN FORTE (שקיים בארץ) - במינון של פעמיים ביום למשך שבוע. 4. לכל תרופה - לרבות התרופות הנ"ל- יש תופעות לוואי. הרבה בריאות אפי

27/04/2008 | 08:59 | מאת: אלדר

שלום רב, ראשית, תודה על תשובתך. שנית, אם אני זוכר נכון הומלץ לי בעבר לאחר ניסיונות הטיפול הקודמים לקחת 3 כדורים 3 פעמים ביום למשך 10 ימים (סה"כ 90 כדורים), ובחשבון שלי 2.25 גרם ליום. גם בפורום זה קראתי שבעבר הומלץ על ידך מינון שכזה. אני לא ממש רוצה לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה מבלי "למגר" את הטפיל הזה. האם אכן לקחת רק 2 כדורים 3 פעמים ביום, למרות שטיפול זה נכשל אצלי בעבר. ושוב תודה רבה אלדר

מנהל פורום מחלות זיהומיות