cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/04/2008 | 10:09 | מאת: אוסנת

שלום, יש קרובת משפחה שכבר למעלה מעשרה ימים יש לה חום גבוה שעולה ויורד ונראה שהיא נדבקה בCMV יש לנו תינוק בין מספר שבועות (3 שבועות) ואנחנו חוששים מהדבקתו - מה תקופת הדגירה? ואילו פעולות מניעה ניתן לעשות? תודה וחוה"מ מקסים אוסנת

שלום אוסנת, 1. תקופת הדגירה של CMV היא בד"כ מספר שבועות. 2. כדי לנסות לצמצם את סיכויי ההדבקה של התינוק ב- CMV מומלץ להקפיד על כללי הגיינה אישיים- למשל רחיצת ידיים במים ובסבון לפני האכלתו, לא לאפשר לו הכניס לפה חפצים- כגון צעצועים- שבאו במגע עם ילדים אחרים, וכד'. בנוסף, מומלץ להרחיק אותו מילדים/אנשים שלהם יש מחלת חום לא מוסברת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות