מניעת מלריה והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/04/2008 | 16:07 | מאת: שרון

שלום עקב נסיעה להודו עליי ליטול כדורים למניעת מלריה. האם מותר להיכנס להריון בתקופת נטילת הכדורים?ואם לא כמה זמן אחרי עליי לחכות? תודה,

שלום שרון, 1. אני לא מכיר אף תרופה למניעת מלריה שאותה מ ו מ ל ץ לקחת בהריון, היות ומומלץ לנשים הרות (או כאלו שמתכננות להכנס להריון) ש ל א לנסוע לאיזורים בהם יש צורך לקחת טיפול מונע שכזה. 2. אם הן ח י י ב ו ת לנסוע לאיזורים מוכים מלריה כשהן בהריון, טיפול הבחירה הוא לאריאם (MEFLOQUIN). 3. מומלץ להמתין לפחות חודש ממועד לקיחת הכדור האחרון למועד הכניסה להריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות