מה הסיכון שלי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/04/2008 | 14:53 | מאת: י

שלום במהלך לקיחת דם מחולת AML (עשתה טרנספורמצינ מפוליציטמיה וורה ממש עכשיו) מבוגרת בת 70, נדקרתי בכף היד באופן קל ושטחי חבשתי כפפה ולא היה סימן של דימום או דקירה כשהורדתי את הכפפה. לא נראה לי שהיא נשאית של משהו, במיוחד אם היא עדיין חיה.לא נטלתי תרופות בפרוטוקול הפרופילקסיס. האם יתכן שנידבקתי בכלל אם אין כל סימן לדקירה? גם היה מעט מאוד דם על המחט. חג שמח.אם תוכל לענות לי לפני השבת כדי להרגיעני.

שלום י, אני יכול לענות לפני כניסת השבת אך לא בטוח שאני יכול להרגיע אותך היות ואין לי כל מושג האם החולה שממנה נדבקת היא נשאית של נגיף מדבק כלשהו (כגון הפטיטיס B, הפטיטיס C או איידס), והיות ובמהלך דקירה של מחט רפואית (שעליה יש דם של חולה)תמיד יש חשש מסוים להדבקה בנגיפים אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות