עלייה בנוגדני אדמת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/04/2008 | 18:40 | מאת: זואי

שלום, בבדיקה נוגדני אדמת שביצעתי בשבוע ה-6 להריון הערכים היו 31.5, בשבוע ה-15 לערך החל גירוי מציק בעור ובהמשך פריחה קלה כתוצאה מהגירוי. רופא נשים הפנה אותי לבדיקת נוגדני אדמת ולרופא עור. לאחר שרופא העור בדק אותי, הוא אמר לי שאין סיכוי לאדמת מאחר ואין לי את תופעות הלוואי המוכרות, אך בבדיקת הדם הנוספת שבצעתי הערכים עלו ל-40!! האם זה נורמאלי? האם הערכים עלולים להשתנות ולמה? מה ערכי הנורמה? והכי חשוב האם זה מרמז על המחלה? בתודה מראש

שלום זואי, 1. אין הבדל משמעותי בין המספרים (31 ו- 40) של נוגדני האדמת שלך, ואין ב"עליה" המתוארת משום עדות להדבקה באדמת. 2. לנוגדנים אלו אין גם "ערכי נורמה": שני הערכים שלך מעידים על כך שכנראה חוסנת בהצלחה (בילדותך) כנגד המחלה. 3. גם לפי תאור המחלה שלך לא נראה לי שמדובר באדמת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות