סיבוכים מסטרפטוקוק A

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/04/2008 | 13:27 | מאת: מיכל

ד"ר הלפרין שלום רב, לפני שלושה ימים חלתה ביתי (בת 3 שנים וארבעה חודשים) בסקרלטינה והיום הגיעה תשובה חיובית לסטרפטוקוק A ממשטח הגרון. עדיין לא התחלתי את הטיפול האנטיביוטי (הרופאה רשמה לה מוקסיפן פורטה 6 cc פעמיים ביום למשך 10 ימים) ואיני רוצה לתת לה שוב אנטיביוטיקה כי היא חלתה הרבה וכבר קיבלה איטיביוטיקה פעמים רבות במהלך שלוש שנותיה. אף פעם היא ושאר בני המשפחה לא חלו בסקרלטינה או בחיידק סטרפטוקוק A. היא בדר"כ סובלת ממחלות בדרכי הנשימה (קיבלה מוקסיפן לעשרה ימים לפני כשלושה חודשים עקב דלקת ריאות). בבוקר הופעת המחלה ביקרנו בגן חיות שם היא נגעה בארנבות, סוסי פוני, עופר, צבים ותוכי. האם ייתכן ששם חטפה את החיידק ותוך כמה שעות הוא התחיל להשפיע? כעת התסמינים של חום וכאבים חלפו ונשארה רק הפריחה על העור. האם אני חייבת חייבת חייבת לתת לה שוב אנטיביוטיקה?

שלום מיכל, 1. אין זה סביר שבתך נדבקה בסטרפטוקוקוס מחיה כלשהי בגן החיות, וסביר יותר שהיא נדבקה מאחד מחבריה לגן הילדים. 2. אני מסכים עם הרופאה שלה שלאור הנתונים שצרפת מומלץ לטפל בה באנטיביוטיקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות