CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/04/2008 | 13:12 | מאת: שלי

שלום, אני בשבוע 25 להריוני. בביקות דם שעשיתי לפני שנכנסתי להריון תוצאות ה- CMV היו: CMV IgG = 3.50 positive CMV IgM = 8.0 negative הבנתי אז מהרופא שלי כי אלו תוצאות טובות. אולם, מאז (וכאמור היום אני כבר בשבוע 25) הרופא לא הפנה אותי יותר לבדיקות CMV כי לטענתו אני מחוסנת באופן טבעי כי נדבקתי בעבר. אני מודאגת כיוון שבתחילת ההריון היתה לי פעם אחת שפעת ולחברה קרובה שלי התברר לא מזמן כי לפני 3 חודשים (כשהייתי בתחילת ההריון) הייתה חולה ב- CMV ומאז ששמעתי על זה קראתי רבות באינטרנט כי גם אישה שנדבקה בעבר יכולה להידבק בחיידק הזה הידבקות מישנית שאמנם הוא חמור פחות אך עדיין חמור ודורש טיפול ומעקב. האם החששות שלי מוצדקות? האם אכן מי שנדבקה בעבר היא מחוסנת באופן טבעי ואין צורך לבדוק זאת שוב? תודה!

שלום שלי, 1. כל הריון מלווה בחששות רבים- אך במקרה שלך חסרות לי עובדות כדי לבסס או לשלול חששות אלו. 2. גם נשים שחלו ב- CMV לפני הריונן יכולות לחלות שוב בנגיף זה במהלך ההריון. 3. אם את מודאגת מאפשרות שנדבקת שוב ב- CMV (או שה- CMV הישן שלך התפרץ) במהלך הריונך, את יכולה לחזור על בדיקות הדם הסרולגיות לנגיף זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות