פרופילקסיס לפני טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/04/2008 | 18:21 | מאת: שרית

ד"ר הלפרין שלום, בעלי (בן 39) מטופל בדיאליזה מזה כשנה וחצי. בנוסף סובל מ-LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY בגלל יל"ד (ל"ד כרגע מאוזן). בשבוע הבא הוא אמור לעבור ניקוי אבן שן, ושבוע לאחר מכן - טיפול שורש. הבנו שמאחר והוא מטופל דיאליזה (וככזה - בעל מערכת חיסונית ירודה) ובגלל ה - LVH, רצוי לתת טיפול פרופילקטי של אמוקסילין 1 גר' כשעה לפני כל טיפול שיניים. לאור הנ"ל, האם לדעתך הטיפול הפרופילקטי אכן נחוץ, ואם כן - האם המינון והתזמון שהומלצו לנו נכונים ? ושאלה נוספת - בעבר בעלי סבל משתי אפיזודות של זיהום קלוסטרידיום דיפיצילה עקשן במיוחד (שלא הגיב לפלאג'יל וונקו) בעקבות טיפול אנטיביוטי ממושך. אנחנו חוששים שאפילו טיפול פרופילקטי חד-פעמי עלול לעורר שוב את הקלוסטרידיום. מה דעתך ?

שלום שרית, LVH ודיאליזה א י נ ם מהווים סיבות מקובלות למתן פרופילקטיקה באנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים. הרבה בריאות אפי

14/04/2008 | 21:59 | מאת: שרית

מנהל פורום מחלות זיהומיות