חשש להידבקות בהרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/04/2008 | 00:47 | מאת: בחור_מהמרכז

שלום דוקטור, לחברתי יש הרפס שמתבטא בפצעון בשפה. היא אמרה שזה שכיח אצלה בעונות המעבר. בשל בורותי בחומרת העניין ומאחר ולי לא היה מעולם הרפס, לא יחסתי לכך חשיבות ואף קימנו יחסי מין. אני בן 40 ומתכוון למסד את הקשר בשלב לא רחוק. שאלותי: 1. כמה זמן הדגירה ומתי אפשר לדעת אם נדבקתי? 2. האם ניתן לגלות אם אני חולה במחלה במצבה הרדום לאחר תקופת הדגירה? 3. לפי הבנתי ישנם מספר סוגים של הרפס. היא טוענת שלה אין הרפס-מחלת-מין.אך בכל הסוגים אין פתרון תרופתי שמעלים את המחלה. האם במקרה של הרפס מהסוג הקל אני עלול לשאת את המחלה כמוה במשך כל חיי? 4 בכוונתנו לבצע בדיקות אידס ומחלות מדבקות על מנת לחיות ביחד. האם ידוע לך על חבילת בדיקות שבינהם יש בדיקה לגבי סוג ההרפס? תודה רבה מראש, בחור מהמרכז

שלום בחור מהמרכז, 1. זמן הדגירה של הרפס הוא מספר ימים. 2. ניתן לאבחן הדבקה בנגיף מספר ימים לאחר שהיא מתרחשת בעזרת בדיקה סרולוגית (הקרויה IgM), ומספר חודשים לאחר מכן בעזרת בדיקה אחרת (IgG). 3. לאחר הדבקה בנגיף הוא נשאר בגוף "לנצח"- בד"כ כשהוא במצב רדום עם התפרצויות לסרוגין. 4. ראה תשובה 2 לעיל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות