ומה קורה ב...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/04/2008 | 15:36 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים שלום רב. מזמן לא שלחתי הודעה...:)) אני בשבוע אוטוטו 5 להריוני השני. ממש ממש מממממש בהתחלה... ולאחר תקופה דווקא די רגועה מבחינת ההרפס הגניטאלי יש לי התקף שהופיע היום. האם יש סכנה כלשהיא לעובר? האם ניתן לקחת טיפול פרופילקטי בהריון גם בטרימסטר הראשון?? להזכירך ההדבקה בוצעה לפני 8 שנים. תודה תודה. ענבר

שלום ענבר, 1. התקף (חוזר) של הרפס גניטאלי איננו נחשב כמסכן את העובר במהלך ההריון אלא רק במהלך הלידה (אם היא נרתיקית). 2. לא מקובל לקחת טיפול מונע (כנגד הרפס גניטאלי) בשליש הראשון של ההריון, אך כן מקובל לעשות זאת בשליש השלישי (בפרט אם רוצים להימנע מניתוח קיסרי). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות