הידבקות ברוטה למרות קבלת החיסון רוטה טק.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/04/2008 | 21:55 | מאת: מיכל

בני בן 4 חודשים חוסן בשתי מנות של רוטה טק בגיל 11 שבועות ובגיל 15 שבועות כעבור כחודש מהמנה השניה של הרוטה טק, בני לקה בשילשולים חריפים שנמשכים כבר 10 ימים ללא הפסק,ללא שום סימני האטה כ- 8 חיתולים ליום. הילד סובל מכאבי בטן בזמן היציאות - שלשול מימי ירוק צהוב ( ללא דם) ללא חום והקאות. בבדיקת צואה שנלקחה התגלה אצל הילד וירוס הרוטה. יש לציין שבני יונק הנקה מלאה. שאלותיי הם: 1. כיצד ילד שחוסן לוקה ברוטה בצורה חריפה ביותר, כאשר המחקרים טוענים ל- 98% הצלחה? 2. האם יש איזשהו תכשיר שיכול לעזור לילד להאט את קצב השילשולים ? 3. האם זה בסדר לתת לילד תכשיר פרוביוטי לעזור למערכת העיכול בגיל זה? 4.האם להמשיך להניק באופן מלא או להתחיל לשלב תחליף חלב? 5. האם הוירוס גורם לאי סבילות ללקטוז? - אם כן כיצד זה יתבטא בילד, האם ההנקה מזיקה במקרה זה? תודה מאמא שחיסנה את בנה, והתאכזבה בגדול !!!

שלום מיכל, 1. אם יעילות החיסון היא 98% כמו שאת מצטטת- אחת ה'סיבות' האפשריות לכשלון החיסון היא שבנך משתייך ל- 2% הנותרים. 2. קיימים תכשירים שונים המיועדים לצמצם את השלשולים, אך כמו לכל תרופה יש גם להם תופעות לוואי אפשריות, ולכן ברוב המקרים עדיף- אם אפשר- להחזיר למשלשל את הנוזלים שהוא מאבד במקום להשתמש בתכשירים אלו. 3. כשנוצרת דלקת במעיים (המתבטאת בשלשולים) עלולים הקולטנים ללקטוז להפגע (זמנית) כך שמתן חלב עלול להחריף את השלשולים. במצבים אלו מומלץ שלא להרבות בשימוש (באופן זמני) במוצרי חלב. 4. בנוסף לכל האמור לעיל, כדאי שבנך יבדק (שוב) ע"י רופא/ה כדי לוודא שהוא איננו מתייבש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות