אמא חולת סרטן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/04/2008 | 19:12 | מאת: בת מודאגת לאמא חולת סרטן

אימי אמורה להכנס לניתוח אונקולוגי ביום א' הקרוב בסופ"ש נחשפה לבתי בת השנה אשר פיתחה חצבת מוחלשת בעקבות חיסון שקיבלה בגיל שנה. האם יש בכך סיכון שאימי נדבקה? האם עליה לדחות את הניתוח?

07/04/2008 | 20:43 | מאת: המשך לשאלה

שכחתי לציין כי אימי בת 68 ואינה ילידת הארץ, היא אינה זוכרת אם חלתה או אם קיבלה את החיסון בהיותה ילדה. האם יש סיכוי להידבק בהסימפטומים של החיסון, מילדה בת שנה? האם כדאי לעשות בדיקת דם, לגלות האם יש לה נוגדנים לחצבת לפני הניתוח?

שלום בת מודאגת, רוב הסיכויים הם שאשה בת 68 כבר חלתה בחצבת בילדותה (וכמובן שמדובר בהערכה בלבד, ואם רוצים לדעת זאת בוודאות צריך לבצע בדיקת נוגדנים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות