הפטיטיס c

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/04/2008 | 13:05 | מאת: ליאת

שלום, אני מבינה שאפשר להידבק בצהבת (שאלתי היא בעיקר בקשר להפטיטיס מסוג C שלו לא קיים חיסון) כתוצאה מקיום יחסי מין עם נשא. בנוסף הבנתי שאפשר להיות נשאים למחלה ולא לדעת את זה במשך שנים רבות. מהי הבדיקה שאותה עושים כדי לגלות נשאות של הפטיטיס c?

שלום ליאת, בדיקת הסקירה המקובלת היא נוגדנים להפטיטיס סי (HCV Ab) בדם. אם בדיקה זאת יוצאת חיובית מקובל לבצע גם בדיקת PCR כדי להבדיל בין מצב של נשאות/מחלה עכשווית לבין מחלה בעבר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות