רמת נוגדנים cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/04/2008 | 08:54 | מאת: הריונית

שלום רב, בבדיקות שעשיתי טרם ההריון ומהלכו יש לי IGG וIGM שלילי. לאחרונה גיליתי כי לחברות שלי שהיו כבר בהריון היה כתוב ב-IGG 0.1 ובהוראות של קריאת הבדיקה שמעל 0.6 זה חיובי...הרופא שלהן לא אמר להן לבדוק זאת במהלך ההריון ושתיים מהן עברו 2 הריונות בלי לדעת שאין להן נוגדנים למחלה.. השאלה שלי היא כזו: האם ייתכן כי0.1 מצביע על רמה מסויימת של נוגדנים? האם ייתכן שגם לי יש רמה של נוגדנים אך נמוכה יחסית ובקופת החולים שלי כותבים ישר שהיא שלילית מבלי לציין את המספר? פשוט קשה לי להאמין ששני רופאי נשים טובים לא הפנו כלל את חברותיי לבדיקות מעקב אחרי הcmv במהלך הריונן.. אודה לתשבתך

שלום הריונית, תוצאה של 0.1 (CMV IgG) יכולה להיות ביטוי להדבקה בעבר, אך סביר יותר שהיא מייצגת "רעש רקע" חסר משמעות אצל אנשים שמעולם לא נדבקו בנגיף. בהחלט ייתכן שגם אצלך המספר הוא לא 0 אלא 0.1 (או אפילו 0.4) והמעבדה "שלך" בחרה שלא לדווח זאת אלא לקרוא לתוצאה "שלילית". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות