חיסון לאחר אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/04/2008 | 20:25 | מאת: דב

אני מתגייס ב7 באפריל ... ועברתי אבעבועות רוח שאפשר להגיד נגמר ביום רביעי רשמית ... השאלה היא ... האם מותר לי לעשות תחיסונים שיעשו לי לפני הטירונות ? ואם לא אז מה עושים ? כי לדחות גיוס אני לא יכול ....

שלום דב, לפי מייטב ידיעתי ביום הגיוס אתה אמור לקבל חיסון כנגד טטנוס/דיפטריה וכנגד חיידק המנינגוקוקוס (ואולי גם כנגד הפטיטיס A), ולעובדה שחלית לאחרונה באבעבועות רוח לא צריכה להיות השפעה על חיסונים אלו. בכל מקרה, אני ממליץ לך לדווח על העובדה שחלית לאחרונה באבעבועות לרופא בבקו"מ. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות