קנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2008 | 12:59 | מאת: יעל

שלום, מכיוון שיש חילוקי דיעות בין הרופאים הקונבנציונלים שאומרים שהקנדידה זו המצאה של שרלטים שמחפשים לעשות כסף לבין מטפלים אלטרנטיבים שדוגלים באבחון ע"י טסט או בדיקת צואה מיוחדת וטיפול הקנדידה, אשמח לקבל את חוות דעתך. האם הימצאות הקנדידה בערכים גבוהים בגוף היא דבר חריג שצורך טיפול? תודה.

שלום יעל, דעתי תלויה במשמעות המונח "ערכים גבוהים" ובאיזה איבר בגוף נמצאת הפטריה: אם הכוונה בשאלתך היא לתרבית חיובית של קנדידה בצואה (במקביל להמצאותם של חיידקים רבים בדגימה) אני לא חושב שיש לכך משמעות מיוחדת או שיש צורך לטפל בממצא זה. הרבה בריאות אפי

01/04/2008 | 10:24 | מאת: יעל

תודה על תגובתך בנושא הקנדידה. וכן גם אני חשבתי שאולי אתה "משוחד" כרופא קונבנציונאלי..חחח אם כך, מלבד קנדידה ואגינלית או באיזור הפה והוושט, האם קיימת קנדידה שמתפשטת בתוך הגוף, האם ניתן לאבחן ולטפל? או שמצב זה אינו חריג ואין מה לבדוק או לטפל? תודה מראש.

מנהל פורום מחלות זיהומיות