שלום לך ד"ר אפי היקר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2008 | 21:04 | מאת: הריונית

מקווה ששלומך טוב. שאלתי היא כזו: אני בתחילת שבוע 16 ללא נוגנים לcmv. ב-16.03.08 עשיתי בדיקת דם שיגרתית כדי לוודא שחס וחלילה אינני חולה במחלה התוצאות הגיעו ב-18/03/08 שליליות תודה לאל!). בתאריך ה-25/03/08 הופיע לי הרפס בצד של הפה (ההרפס הראשון בחיי) בלוטות הלימפה שלי באזור הצאוור גדלו (גם לראשונה בחיי) רופאת המשפחה שלי (שמכירה את חרדותיי למחלה הארורה) הבטיחה לי כי הבלוטות גדלו כתוצאה מההרפס (שהיה יחסית גדול ואגב עדיין לא נעלם). שאלתי היא כזו: האם לנוכח העובדה ששבוע וחצי לפני התוצאות היו שליליות ניתן לומר בבטחה כי זוהי תגובה להרפס? ושאלה נוספת היא: מתי לדעתך צריכה להיעלם הנפיחות? האם הגיוני שההרפס יעבור לגמרי ולנפיחות בבלוטות ייקח עוד זמן לרדת? סליחה על השאלה הארוכה..אבל אני באמת חוששת ואשמח לתשובותיך! תודה מראש

שלום הריונית, 1. ברפואה קשה להגיד דברים רבים בביטחה, אך ניתן לאמר בסבירות גבוהה שבלוטות הלימפה הצוואריות שהתנפחו אצלך קשורות לזיהום (הרפס?) שהופיע אצלך בדרכי הנשימה העליונות. 2. נסיגת הבלוטות (לגודלן המקורי) לוקחת זמן, ויכולה להתרחש גם לאחר שהפצע (הרפס?) נעלם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות