מלריה - מה קורה אם לא לקחתי כדור ביום אחד בלבד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/03/2008 | 20:34 | מאת: דניאל

הייתי באפריקה (קניה) למשך שבוע. השתמשתי בכדורי מלרון. התחלתי לקחת יום לפני הנסיעה ובמשך שבוע לאחר החזרה. במהלך השהיה בקניה לא לקחתי את הכדור ביום אחד בלבד. ביום שלפני, נעקצתי ע"י יתוש (ביום העקיצה, לקחתי כדור). אין לי את תסמיני המחלה. מה סיכויי להידבקות ? כיצד בודקים הדבקות ?

שלום דניאל, 1. קשה להעריך את הסיכוי שתחלה במלריה בגלל ש"פספסת" מנה אחת של טיפול: הבה נקווה שזה לא יקרה. 2. מלריה מתבטאת- בין השאר- בחום גבוה, ובמקרה כזה מבצעים משטח דם ומסתכלים עליו בעזרת מיקרוסקופ כדי לאבחן את הטפיל שגורם למחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות