אבעבועת רוח בגיל 23

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/03/2008 | 14:23 | מאת: איתן

ד"ר שלום לפני הצגת הבעיה אני אספר את כל הסיפור מעולם לא חליתי באבעבועות רוח אך היה יוצא לי הרפס בשפתיים שהייתי חולה במחלה כלשהי . לפני כשבוע ישנתי בלילה שעה אחת בלבד קמתי לעבודה ועבדתי ממש קשה . הרגשתי שהגוף שלי קורס קמתי בבבוקר למחרת עם " כמו עקיצות יתוש" בפנים ובבטן וכמובןן עם חולשה וכאבי ראש למחרת התברר שיש לי אבעבועות רוח עכשיו לשאלתי אני לא חושב וכמעט בטוח שלא הייתי במגע או בקרבת יצור חי הסובל מאבעבועת רוח לאחר שקראתי שאבעבעות זה בעצם סוג של הרפס הייתי רוצה לדעת אם יכול להיות שבגלל שהגוף שלי היה חלש ואני נשא של הרפס השפתיים זה פשוט עבר איזו שהוא תהליך שינוי ותקף אותי כמו אבעבעות רוח ואם זה יכול להיות האם זה יכול לחזור על עצמו ברגע של חולשה כללית ( כמו הרפס של השפתיים ) אני מקווה שהייתי ברור ומקווה שתענה על שאלתי תודה רבה וחג שמח ומי שלא תהייה אתה עושה עבודה נהדרת

שלום איתן, 1. אכן נגיף האבעבועות רוח (הקרוי VARICELLA) שייך למשפחת נגיפי ההרפס, אך אין בינו לבין נגיף ההרפס SIMPLEX (שגורם לשלפוחיות בשפתיים) כל קשר נסיבתי. 2. לאחר זיהום ראשוני בנגיף האבעבועות רוח הוא יכול להתפרץ שוב (גם בעוד עשרות שנים), כשמחלה שהוא גורם אז נקראת "שלבקת חוגרת" ומתבטאת בשלפוחיות ובכאבים בצורת חגורה באזורים שונים בגוף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות