בוקר טוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/03/2008 | 09:49 | מאת: טלטל

בוקר טוב ד"ר אני בשבוע 8 להריוני מכיוון שתמיד בדיקות ה-CMV IGM שלי לא יוצאות ברורות (יוצא BORDERLINE ורק אחרי כמה שבועות שלילי - וה-IGG תמיד שלילי) הפנה אותי הרופא לפני כחצי שנה גם ל-EBV AB ויצא לפני חצי שנה EBV IGM שלילי ו-EBV IGG חיובי - כך שהסקתי שבעברי הרחוק חליתי במחלת הנשיקה. בבירור עכשיו - כי גם יצא גבולי CMV IGM יצא EBV IGG ו-EBV IGM - שניהם חיוביים האם מדובר בטעות מעבדה או שניתן לחלות בשנית במחלת הנשיקה? בנוסף - יש לי פריחה מאחורי האזניים - פריחה קלה וצינון - האם זה אומר שאני אכן חולה? אני יודעת שאין סכנה לעובר אבל מסקרן אותי אם אני אכן חולה כדי שלא להדביק את הסביבה שלי.. תודה והמשך יום טוב

שלום טלטל, גם לי אין אפשרות לאמר בוודאות מהי משמעותו של IgM גבולי, אך עקרונית ניתן לחלות מספר פעמים ב- CMV- הן עקב שיפעול של הנגיף שבו נדבקת בעבר, והן בגלל הדבקה בזן חדש של הנגיף. אם את רוצה לשלול מחלה פעילה ב- CMV / הפרשה של הנגיף / יכולת שלך להדביק את הזולת- את יכולה לבצע בדיקה שנקראת PCR ל- CMV בשתן. הרבה בריאות אפי

28/03/2008 | 10:04 | מאת: טלטל

וב-EBV -ניתן לחלות שוב? כי כמו שציינתי ה-IGG היה בעבר - לפני שנה חיובי ועכשיו גם ה-IGM וגם ה-IGG חיוביים ז"א שאני כרגע חולה ב-EBV שוב? כי לפי מה שהבנתי זו מחלה שאינה חוזרת?

מנהל פורום מחלות זיהומיות