שלבקת חובקת.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2008 | 19:55 | מאת: איריס

ד"ר נכבד שלום! החל מיום שבת התחלתי להרגיש כמעין מחנק בנשימה וצריבה בחצי העליון של צידו הימני של הגב ונמשך לכיוון החזה. בעלי שבדק את הגב טען שאין לי דבר גם לא פריחה אך כל מבוקשי היה מגבת לחה על הגב להרגעה. למחרת נגשתי לרופא עור שטען שזהו חידק רדום שנוצר כתוצאה ממ.ילדים"הבעבועות-רוח" וזה התישב לי על העצב.עוד באותו לילה יצאה פריחה כמעיין שלפוחיות שדומות לכוויות ככול שהפריחה מתפשטת כך הכאב יורד. קיבלתי טיפול תרופתי "ולטרקס" שאלתי היא:1.)האם אפשר לאבחן את המחלה כ-"שלבקת-חובקת" 2.)כמה זמן עד לריפוייה. 3.)האם היא יכולה לחזור? תודה איריס.

שלום איריס, 1. אכן התאור שלך מתאים למחלת ה"שלבקת החוגרת" (שהיא ביטוי מאוחר לזיהום ילדות בנגיף האבעבועות רוח). 2. המחלה חולפת בד"כ תוך מספר ימים, אך לפעמים הכאב שמלווה אותה נמשך יותר זמן. 3. המחלה יכולה לחזור, גם באזורים אחרים בגוף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות