שאלה בנוגע להרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2008 | 13:35 | מאת: עודד

שלום, אמי מושתלת כיליה מזה שש שנים ובימים האחרונים חטפה זיהום ויראלי אשר התחיל לה תחילה בחזה ולאחר מכן לכיוון הצוואר. היט מטופלת כעת בזובירקס, אך שאלתי היא האם ישנה סכנה לכיליה? כרגע היא נוטלת שלושה כדורים ע"פ הוראת הניאופרולוג בעוד שרופאת העור המליצה על שישה כדורים (הניאופרולוג אסר בשל הכיליה). האם החשש לפגיעה בכיליה הוא מהכדור או מהזיהום? תוך כמה זמן אמור לחלוף? תודה מראש

שלום עודד, עקרונית זיהומים בחולה מושתל כליה עשויים לפגוע בשתל, כמו גם טיפולים כנגד זיהומים אלו. מעשית, ובהתבסס על תאורך לעיל,אני מניח שאמך סובלת מ'שלבקת חוגרת' שאיננה נחשבת כמסוכנת לכליה (ואמורה להשתפר תוך מספר ימים), אך הטיפול שהיא מקבלת- בזווירקס, עשוי לפגוע בתפקוד הכלייתי שלה. המלצתי לאמך- מעקב הדוק ע"י הנפרולוג שלה. הרבה בריאות אפי

26/03/2008 | 14:12 | מאת: עודד

ראשית, תודה על התשובה המהירה שאלה נוספת: בהתייחס למה שציינת כי הזווירקס עשוי לפגוע בתפקוד הכיליה האם עדיף שהיא תימנע מלקחת אותו וזה יחלוף מעצמו? עליי לציין שלאחר ההשתלה היא נטלה את אותו כדור ולאחר שלושה חודשים אמרו לה להפסיק. תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות