סימנים להידבקות בחצבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2008 | 13:25 | מאת: אני

מהם הסימנים להידבקות בחצבת ואיך ניתן לדעת זאת? בני בן השנה סבל שבועיים מחום גבוה שהלך וחזר פעמיים, בהפוגה ביניהם התחילה לו פריחה בכל הגוף בערך ארבעה ימים. היינו בקופת חולים לפני הפריחה, ואחריה אך לא ראו אותה. בנוסף יש לו חרחורים- מין קוצר נשימה אך קרה כבר שכשהיה לו חום ווירוס הוא חרחר. כרגע אחרי טיפול אנטיביוטי הוא בלי חום, עדיין עם חרחורים עדינים וצילום ריאות תקין. האם יכול להיות שזה קשור לחצבת? איך בודקים זאת?

שלום אני, חצבת מתבטאת בד"כ במחלת חום (הנמשך מספר ימים, ולא שבועיים), שיעול, דלקת בעיניים, חולשה, חוסר תיאבון ובהמשך גם פריחה שמתחילה בפנים ועוברת משם לבטן/גב וגפיים. ניתן לאשר (או לשלול) את התחלואה בחצבת ע"י ביצוע בדיקת נוגדנים לנגיף (בדם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות