תוצאות לא ברורות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2008 | 08:33 | מאת: רננה

ד"ר שלום רב בבדיקות CMV שעשיתי לאחרונה: IGG תמיד שלילי, IGM - פעמיים חיובי,וכל פעם שבדקו שוב: פעם ןצא שלילי ופעם יצא BORDERLINE. נשלחתי לבדיקת PCR בדם ובשתן במעבדה של תל השומר: בדם - יצא שלילי בשתן - אמרו לי שזה במעקב - תשובות רק עוד שבוע שאלותיי: 1. האם מהעיכוב אני יכולה להסיק שיש בעיה? 2. האם הבדיקה השלילית של ה-PCR היא חד משמעית או שעדיין אני לא יכולה להירגע? 3. הבנתי שיש בתל השומר בדיקה נוספת שהיא הכי הכי בטוחה - מהי הבדיקה הזו? אודה על תשובותייך, אני בהריון וממש בלחץ

26/03/2008 | 08:44 | מאת: רננה

שכחתי לציין - בבדיקות אחרי שבועיים וחצי מהתוצאה ה-1 של ה-CMV: עדיין: IGG שלילי IGM - עוד אין תוצאה (אני מניחה ששוב פעם יצאו התוצאות הלא חד משמעיות כמו קודם) אבל EBV IGM ו-EBV IGG - חיובי שניהם. מה אפשר להסיק מכל הבאלאגן הזה? והאם EBV מסוכן בהריון?

EBV נחשב הרבה פחות מסוכן לעובר מאשר CMV.

שלום רננה, 1. אני לא נוהג להסיק מ'עיכובים' שום דבר. 2. בדיקת PCR שלילית ל- CMV מורידה במידה רבה את הסבירות שהנבדק יש מחלה פעילה בנגיף זה. 3. אינני מכיר בדיקה ל- CMV שהיא בהגדרתה "טובה יותר" מ- PCR, אך גם תרבית נגיפית נחשבת כבדיקה אמינה. יתכן שהכוונה שלך היא בנוגע לבדיקת מי שפיר בשבוע ה- 21 להריון (שמבוצעת, דרך אגב, גם כן ע"י PCR ו/או תרבית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות