cmv והפחד להדבק בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/03/2008 | 20:40 | מאת: לילית

שלום רב, אני בהריון בשבוע 8,במקצועי אני מורה בחטיבת ביניים. היום נודע לי, כי תלמידה שאותה אני מחנכת חולה במחלת הנשיקה: יש לה חום גבוה, כאבי שרירים, בלוטות לימפה נפוחות. שאלתי את אמה אם היא יודעת אם זה cmv? והאם לא ממש ידעה על מה אני מדברת,,,, אני יודעת שcmv יכול לסכן את ההריון שלי מאחר ולא חליתי בו אף פעם. מה עלי לעשות?, וכיצד עלי לנהוג?, כדי להמנע מהדבקה?, בנוסף הילדה לא מגיעה לבית הספר, כבר שבוע ואמה תשלח אותה רק כשתחלים, האם גם לאחר שתחלים ותגיע לבית הספר היא יכולה להדביק במחלה או שלא? מהי התקופה בו אדם חולה יכול להעביר את הנגיף?, בתודה מראש, לילית.

שלום לילית, היות ורוב מקרי "מחלת הנשיקה" בארץ נגרמים ע"י EBV ולא ע"י CMV, אני ממליץ לך לבקש מהורי הילדה לשלוח לה בדיקות סרולוגיות לנגיפים אלו, ולידע אותך רק אם אמנם יתברר שמדובר ב- CMV (ואז גם אשמח לענות על כל שאלותייך בנושא). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות