מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/02/2002 | 11:37 | מאת: רונית

רציתי לדעת אם מחלת הנשיקה מדבקת לאחר שבועיים מהתחלת המחלה ? תודה רונית

27/02/2002 | 12:26 | מאת: דניאלי

רונית שלום לפי מה שידוע לי,המחלה מידבקת 7 ימים בערך בתקופת הדגירה שלה,כלומר בטרם היא פורצת. כל שעכשיו אינך מידבקת בהצלחה

שלום רונית, בלוע (גרון) של אנשים בריאים שנחשפו לחולים במחלת הנשיקה, אפשר למצוא את נגיף ה-EBV (הגורם העיקרי למחלה זו) בין 12 ל- 25 יום לאחר החשיפה, ואצל החולים במחלה- בין 50 ל- 100 יום מתחילתה (ובמקרים חריגים- אפילו יותר). תיאורטית, במהלך תקופה זו הם בעלי פוטנציאל להדבקה. הרבה בריאות אפי

27/02/2002 | 21:51 | מאת: דניאלי

ד"ר זאת אומרת שמה שקראתי לא נכון??? אדם שחולה יכול להדביק חודש אחרי??? זה נורא לא?

מנהל פורום מחלות זיהומיות