ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2002 | 05:41 | מאת: הילה

שלום ד"ר, בת 26 בעוד שבועיים אני עוברת ניתוח להוצאת גוש שפיר בשד. לא יידעתי את הרופא שסבלתי לפני כ8 שנים מצהבת מהסוג הקל ( לא זאת שבדם). האם יש צורך ליידע אותו, האם יש לזה אישזהו קשר לניתוח? כמו כן אני סובלת מדלקת בשיניים ובחניכיים האם זה יכול להגביר את הסיכוי שיהיה לי זיהום אחריי הניתוח? האם אני יכולה לנקוט באמצעים מקדימים כלשהם לפני הניתוח ( גם אחריי הניתוח) כמו אכילה/רחיצה/כדורים שיפחיתו את הסיכוי לזיהום? תודה מראש הילה

שלום הילה, אם היתה לך הפטיטיס מסוג A- אין כך שום משמעות מבחינת הניתוח, אך אם מדובר בצהבת נגיפית מסוג בי (HBV) או סי (HCV), אז על המנתח לדעת זאת. בנוגע לדלקת החניכיים- היא אינה מהווה גורם סיכון לזיהום לאחר הניתוח שאת אמורה לעבור, ובכל מקרה את לא צריכה לעשות כל פעולה הקשורה באפשרות לזיהום כזה למעט שמירה על הגיינה של העור באזור הניתוח (השד). הרבה בריאות אפי

22/02/2002 | 20:16 | מאת: הילה

שלום ד"ר, תודה רבה על תשובתך העניינית. שכחתי לציין בשאלה הקודמת שאני סובלת מרישרוש בלב, ועליי לקחת אנטיביוטיקה לפניי כל טיפול ניתוחי. האם יש לזה משמעות? שוב תודה הילה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות