צהבת A - תקופת דגירה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/02/2002 | 21:37 | מאת: באבא

שלום דוקטור, אכלתי השבוע במסעדה, תוך פחות מ 24 שעות הרגשתי לא טוב, ונתקפתי בחום גבוה (וטיפה'לה בחילה). החום עבר תוך יומיים ואני מרגיש מאושר וטוב לב. אמא שלי טוענת שייתכן שמדובר בגרסה קלה של צהבת. הייתכן? האם הוירוס משחר לטרף תוך פחות מיממה? בתודה

שלום באבא, תקופת הדגירה של הפטיטיס זיהומית מסוג A (הנגרמת ע"י HAV) היא בדרך כלל בין 15 ל- 50 יום, ולכן לא סביר כי אחרי יום אחד של אכילת מזון נגוע בנגיף זה לקית בה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות