לד"ר הלפרין
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ד"ר הלפרין - שוב שלום , לפני כיומיים שאלתי אותך על המינון של גארמיצין . אשמח אם תוכל לסייע לי שנית . ביום חמישי ( האחרון ) קיבלתי מנה אחת של גארמיצין במינון 160 מ"ג . ביום שישי - קיבלתי שלוש מנות , כ"א 80 מ"ג . ביום שבת בבוקר - מנה אחת ( בבוקר ) של 80 מ"ג . ביום שבת בבוקר , לפני קבלת התרופה , נבדקה רמת התרופה בדם . התוצאה היתה : MCG/ML 0.31 ( בגלל שאני מניחה שיתכן וישנם שינויים בערכים של המעבדות אצטט את ערכי המעבדה : Peak 5-10 MCG/ML Trough 1.0 -2.0 MCG/ML בנוסף מצויין בטופס התשובה : Lipemia Index 0 Hemolysis Index 0 Icterus Index 0 2 המנות הנוספות באותו היום (שבת) - 120 מ"ג . וזהו המינון איתו אני ממשיכה גם כעת ( 120 מ"ג , 3 פעמים ביום ) . אתמול בבוקר ( יום שני ) נבדקה שוב רמת הגארמיצין בדם . הפעם , התשובה היתה : MCG/ML 0.69 Lipemia Index 0 Hemolysis Index 0 Icterus Index 0 ( בנוסף : קראטנין ואוריאה - תקינים ) שאלותי : 1. האם רמת התרופה בדם היא נמוכה מידי כדי שהתרופה תהיה יעילה ? האם יש צורך לשנות המינון ? (אני שוקלת : 80 ק"ג ) 2. מדובר ב- complicated pid וכן קצב השיפור בכאבים הוא איטי . האם טיפול בן 10 ימים ( 3 פעמים ביום 120 מ"ג של גארמיצין וכן 3 פעמים ביום 900 מ"ג של קלינדמיצין ) סביר ? או - ארוך מידי ( ועלול לגרום לנזק ) ? 3. באיזה יום רצוי לערוך שוב את בדיקת רמת התרופה בדם ותפקודי כליה ? ( אגב ,הסיבה לשאלותי היא שאני מקבלת את התרופה במוקד של הקופה (ולא באשפוז)) . מתנצלת מראש על אורך השאלה . שוב - תודה רבה על העזרה , יעל .
שלום יעל, רמת ה'שפל' האחרונה של התרופה (0.69) נחשבת כטובה כשהיא ניתנת (כמקובל כיום) פעם אחת ביום (ולא שלוש פעמים ביום כפי שאת מקבלת). המלצתי: לעבור לטיפול פעם ביום (במקרה שלך- במינון של 320 מ"ג) ולבדוק את רמת התרופה ואת תפקודי הכליות כ- 24 שעות לאחר מכן. דרך אגב, אני עוד לא הבנתי למה את מקבלת את הפרוטוקול הזה ולא למשל OFLOXACIN + METRONIDAZOLE דרך הפה (או לחילופין דרך הוריד באישפוז). הרבה בריאות אפי
ד"ר הלפרין - שוב שלום . ראשית , תודה רבה על המענה . 1.אניני מקבלת OFLOXACIN + METRONIDAZOLE מהסיבה שמדובר בזיהום עמיד ל - OFLOXACIN . טרם שקיבלתי את הטיפול הנ"ל , קיבלתי : רוספין + פלג`יל + דוקסילין וזה הביא להטבה חלקית בלבד . 2. האם במקביל לקבלת גארמיצין פעם אחת ביום ,להמשיך לקבל 3 פעמים ביום קלינדמיצין ? תודה רבה , יעל .