צהבת B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/01/2002 | 13:56 | מאת: בר

שלום, קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם ונמסר לי שאין לי בכלל נוגדנים לצהבת. הרופא שלי המליץ לקחת 3 חיסונים. אני לא מכירה את המחלה או השפעותיה אני לא יודעת איזה תופעות יש לחיסון עצמו, והאם זה חובה שהגוף יפתח נוגדנים האם זה פוגע במערכת המינית עם בן הזוג לאחר שאני מקבלת את החיסון מה היתרונות והחסרונות של החיסון? תודה

שלום בר, הפטיטיס בי היא מחלה זיהומית הנגרמת ע"י נגיף (HBV) והמועברת מאדם לאדם בעיקר ע"י דם ומוצריו (כגון ע"י מחטים מזוהמות המשמשות להזרקת סמים) או מאם לעוברה. הזיהום בנגיף זה, שהינו שכיח באוכלוסיות רבות, עשוי להתפתח למחלה כרונית עם הרס / שחמת הכבד (CIRRHOSIS) ולכן החליטו מדינות רבות, ובינהן ישראל לפני מספר שנים, לחסן את כל היילודים החדשים כנגד נגיף זה, ובאופן זה- גם את כל "אוכלוסית העתיד" במדינה. החיסון, המיוצר כיום בטכניקה מולקולארית (דהיינו אין בו מרכיבים של חומר חי) הוא בטוח למדי, ואנשים כמוך, שנולדו בתקופה שלפני החלת נוהל החיסון ה"אוטומטי", ושאין בדמם נוגדנים כנגד הנגיף- ולפיכך עלולים להידבק בו בעתיד, יכולים "להצטרף" למקבלי חיסון זה אם הם מעונינים בכך (זו אינה חובה!). לשאלתך הנוספת- לחיסון אין השפעה לוואי ידועה על מערכת המין, או על התיפקוד המיני. ההחלטה אם לקבל חיסון זה או לו היא, אפוא, בידיך (אני, דרך אגב, קיבלתי חיסון זה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות