בהמשך לשאלתי - הבדיקות!!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2002 | 01:02 | מאת: דניאל

ד"ר שלום בהמשך לשאלתי מתאריך 22.01 - הייתי רוצה לשתף אותך בחלק מן תוצאות בדיקות הדם wbc-6.8 / rbc-3.85 / hgb-11.2 / hct-34.7 / meu %-75.9 / meu-7.2 שקיעת הדם אצלי נעה בין 20-30 b12-197.4 / ferritin - 13. בעבר היו לי ebv + cmv שגם בהם חליתי כמה חודשים. כיום אני חלשה מאוד. יש לציין כי בעבר לא היו לי בעיות דם שונות, ולכן הייתי רוצה לשאול אותך האם יכול להיות שכיום אני נכללת כנשאית "תסמונת עייפות כרונית"? מכיוון שאני מתפקדת באופן דומה למאמרים שנכתבו מפי האנישם החולים. אם כן, אין מוכיחים זאת? האם מה שיש לי הוא הכן "אנמיה"? בתודה דניאל

שלום דניאל, בתור בחורה בת 20 את בהחלט "נשמעת" חולה, אם כי הבדיקות שצרפת הן אינן חריגות במיוחד למעט עדות לאנמיה (חסר דם) קלה. הסיפור על חולשה, עייפות, ודלקות חוזרות הוא מאד לא ספציפי, ויכול להתאים למה שמכונה "תסמונת העייפות הכרונית", כמו גם טענתך (אליה לא צרפת הוכחה) כי חלית לאחרונה בנגיפי ה- EBV, CMV, ו- PARVOVIRUS B19. קשה לי, אפוא, לתת לך, ע"ס מידע זה, עצה כלשהי למעט שכדאי שתגשי לרופא שלך, תבקשי ממנו הסברים יותר מפורטים (ומדויקים!) על מחלותייך, ואם תשובותיו אינן מספקות אותך- כדאי שתפני, עם תיעוד מלא של כל הבדיקות שנעשו לך, לרופא/ה מומחה/מומחית במחלות זיהומיות הקרוב למקום מגורייך לקבלת ייעוץ נוסף. הרבה בריאות אפי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות