הידבקות בטוקסו בשבוע 27

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/05/2024 | 19:59 | מאת: תמר

שלום ד״ר, נפל לי משהו לרצפה בגינה ציבורית ליד הפח, היה שם מעט חול וכשהרמתי נגעתי בו לאחר מכן אכלתי באותה היד(שכחתי לשטוף) מניחה שעוברים באיזור לא מעט חתולים האם יש סיכוי להידבקות בטוקסופלזמה? מתי לבדוק? האם זה מסוכן להידבק בשבוע 27 להריון? חוששת כיוון שאין לי נוגדנים

שלום תמר, 1. הדבקה ב'טוקסופלזמה' בשבוע ה- 27 להריון עשויה להיות מסוכנת לעובר. 2. אם את חוששת שנדבקת בטפיל אפשר לבצע בדיקה כשלושה שבועות עד חודש לאחר מכן (אם אין תסמינים), או לחלופין- עם הופעת תסמינים חשודים (כגון חום). הרבה בריאות אפי

05/05/2024 | 23:14 | מאת: תמר

האם אתה חושב שהסיכוי להידבקות גבוה במקרה זה? חוששת ובלחץ תודה רבה

שלום תמר, הסיכוי לא נראה לי גבוה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות