חשיפה לשחפת בבית חולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/05/2024 | 03:54 | מאת: לואיז

הייתי בבית חולים בגלל שנדבקתי בקדחת דנגי ואחרי שנחתי בחדר זמן ממושך בחדר נכנס חולה שחפת ונשכב על המיטה שממול (2 מטר מרחק לערך) והוא השתעל בחדר (לכיוון הקיר וללא מסיכה) ואני הייתי עם שמיכה על הראש ועל הפה והאף וזה היה למשך משהו כמו 10 דקות לאחר מכן יצאתי מהחדר כי קראו לי לשחרור. מה הסיכויים שנדבקתי? מה עליי לעשות כרגע? אני לא יודע אם נדבקתי או לא ואני חושש. אישו בדיקה עליי לעשות ומתי בכדי להיות רגוע? תודה

שלום לואיז, 1. אין ביכולתי לכמת את סיכויי ההדבקה שלך בשחפת במהלך האירוע המתואר בשאלתך, אך באופן כללי הם לא נראים לי גבוהים. 2. הדרך המקובלת לאבחן הדבקה בשחפת חבויה היא תבחין עור הנקרא 'מנטו'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות