עלים מהגינה על סכום וטוקפלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/05/2024 | 20:16 | מאת: יהלי

שלום דר, בהריון שבוע 21 ללא נוגדנים כלל לטוקופלסמה. אכלנו היום במסעדה והילדות אספו בדרך עלים מהגינה הציבורית, כשהגענו הניחו אותם על השולחן עליו היה גם הסכום. (לא המזון) לאחר מכן אכלנו בסכןם את המנות שהגיעו ואני בחרדה נוראית שמא אפשר לחטוף ככה טוקופלזמה. האם זה סביר? מתי חלילה מפתחים תסמינים אם כן? האם יש מה לעשות? מה אתה היית עושה במקומי? תודה רבה.

שלום יהלי, 1. זה אפשרי, אך הסיכוי לא נראה לי גבוה. 2. תקופת הדגירה של 'טוקסופלסמוזיס' היא בד"כ 3 ימים לכ- 3 שבועות. 3. לו לאשתי/בתי היה קורה משהו דומה הייתי ממליץ לה לשכוח מהעניין ולחזור לשגרת חייה. הרבה בריאות אפי

04/05/2024 | 10:23 | מאת: יהלי

תודה רבה. חיטוי הסכום במגבון אלכוגל היה מועיל להפחתת הסיכוי?

שלום יהלי, קרוב לוודאי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות