תסמינים להדבקה בליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2024 | 11:37 | מאת: רוני

שלום 1. האם לאישה בהריון יכולים לא להיות תסמינים להדבקה בליסטריה? 2. באופן כללי מה הם התסמינים להדבקה בליסטריה בהריון? 3. האם הקאה וכאב בטן הם חלק מהם? תודה

שלום רוני, 1. אין זה סביר שאשה הרה תסבול מזיהום משמעותי ב'ליסטריה' מבלי שהיא תפתח תסמינים. 2. התסמין הנפוץ של זיהום כזה הוא חום. 3. זיהום מעיים בחיידק יכול להתבטא גם בכאב בטן והקאה. הרבה בריאות אפי

29/04/2024 | 16:15 | מאת: רוני

תודה בהמשך לשאלתי רציתי לשאול אם אכלתי משהו שאני חןשבת שהיה לא הכי נקי . נגיד אוכל מבושל אבל מצלחת לא הכי נקייה או שהכנסתי לפה אוכל שנגעתי בו עם ידיים לא מלוכלכות. ואחריי זה הקאתי וכאבה הבטן כמה שעות אחרי איך אני יןדעת אם זה מההריון או בגלל שזה ליסטריה? יש לציין שאין לי חום תודה

שלום רוני, למה את מתעקשת רק על אבחנה מבדלת צרה של "הריון או ליסטריה"? מה אם חיידקים אחרים? נגיפים? גורמים לא זיהומיים? הרבה בריאות אפי

29/04/2024 | 19:48 | מאת: רוני

פשוט הבנתי שזה החיידק הכי מסוכן בהריון לא שמעתי שיש דברים אחרים מסוכנים בהריון

שלום רוני, לאשה הרה החוששת שהיא נדבקה ב'ליסטריה' מומלץ להיבדק ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

29/04/2024 | 22:08 | מאת: רוני

אוקיי תוך כמה זמן מרגע החשיפה אני צריכה לעשות את הבדיקה?

שלום רוני, ברגע שמתחילים התסמינים מעוררי הדאגה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות