הדבקה במחלות מלחיצות שונות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/04/2024 | 11:56 | מאת: יהלי

שלום דר וחג תקווה וחירות ברצוני לקבל מידע אודות כמה מחלות אפשרית לאחר נסיעה של בעלי לאסיה- 1( האם ניתן להידבק במלריה או בקדחת דנגי ממנו בדרך כלשהי לאחר שחזר אם חלילה נדבק בהן? 2( האם ניתן להידבק בזיקה אם נדבק חלילה גם דרך פעילות מינית ללא חדירה או אוראלית (כלומר סליחה על התיאור- "ידנית") 3( האם אפשר להידבק בחצבת אם חוסנתי בחיסוני השגרה בישראל שכללו 2 מנות בעברי? 4) האם אפשר להידבק במחלות מעיים שונות (לדוגמת טיפוס) שלא דרך מזון מזוהם? כלומר אם משימוש באותם השירותים למשל? תודה.

שלום יהלי, 1. סביר שאדם יידבק ב'מלריה' או ב'דנגי' רק אם בסביבתו ישנם יתושים שמסוגלים להעביר אליו את הטפיל/נגיף מאדם שחולה במחלות אלו. 2. הדבקה ב'זיקה' במהלך פעילות מינית ידנית נחשבת כבלתי סבירה. 3. אדם שחוסן רק בילדותו כנגד חצבת עשוי להידבק במחלה זו בבגרותו, אך הסיכוי לכך לא נחשב כגבוה. 4. אפשר להידבק ב'טיפואיד' דרך ידיים שהזדהמו בעקבות שימוש בשרותים משותפים עם חולה במחלה זו. רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל שימוש בשרותים או לפני כל אכילה/טיפול באוכל מקטינה מאד את הסיכוי לכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות