חתך ממספרים אצל ספרית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/04/2024 | 12:40 | מאת: נינה

שלום רב, הייתי אצל ספרית בצהריים ובבוקר למחרת שמתי לב שיש לי חתך מתחת ללחי שנקרש. חתך קטן אבל עמוק יחסית שירד ממנו דם. באותה הרגע שטפתי עם סבון וחיטאתי עם אלכוהול. כלומר זה היה משהו כמו 20 שעות בלי חיטוי. מאז עברו 48 שעות. נראה שהחתך מגליד. השאלה האם אפשר להידבק ככה באיידס? בהנחה שהמספרים לא עוברים חיטוי והספרית מספרת אנשים רבים ומדי פעם תיתכן פציעה בכזאת. האם כדאי לעשות בדיקה? תודה רבה

שלום נינה, הדבקה כזאת היא אפשרית, אך הסיכוי לא נחשב כגבוה. את ההחלטה האם כדאי לך לעשות בדיקה בעקבות האירוע המתואר בשאלתך את צריכה לקבל בעצמך. הרבה בריאות אפי

19/04/2024 | 13:09 | מאת: נינה

האם קיימות בדיקות איידס שניתן לבצע מידית אחרי האירוע ולא צריך לחכות מספר חודשים? אם כן היכן ניתן לעשות את זה בארץ? והאם כדאי לבקש טיפול מונע להדבקה? תודה רבה

19/04/2024 | 14:19 | מאת: שאלוי

דוקרטור, אם זה היה קורה לך, היית טורח להיבדק?

1. שלום נינה, 1. קיימת בדיקה שנקראת 'קומבו' הנחשבת כאמינה למדי לאחר כ- 3 שבועות מהמגע החשוד. ניתן לבצע אותה בכל מעבדה בארץ, כולל בקופ"ח. 2. לו לי היה קורה משהו דומה לא הייתי טורח להיבדק או לקחת טיפול מונע כנג HIV. יחד עם זאת, אם את כן מעונינת לעשות זאת, ועדיין לא חלפו 72 שעות מהאירוע החשוד, את יכולה לגשת בהקדם לחדר מיון של כל בית חולים גדול בארץ לצורך הערכת התאמתך לטיפול זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות