אמינות של הבדיקה שעשיתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/04/2024 | 09:26 | מאת: יאיר

עשיתי בדיקת hiv combo אחרי 7 שנים ממגע חשוד והתוצאה הייתה שלילית אבל המוזר בעניין הזה שהדגימה נשלחה יום אחרי למעבדת בית חולים ולפי מה שקראתי הנגיף לא חי יותר מכמה שעות חוץ מגוף חזרתי על הבדיקה אחרי 10 חודשים דרך קופ״ח גם לקח זמן עד שהגיעה למעבדה והתוצאה שלילי. 1)מה הוא הזמן המקסימלי המותר לדגימה מזמן לקיחת דם עד שתכנס למכשיר בדיקה? 2)אם לא היה מגע חשוד אחר כמו (יחס מיני) מה הוא אחוז אמינות של בדיקה combo בתנאים שתיארת לך? 3) יש בדיקה אחרת יותר אמינה שכדאי לעשות?

09/04/2024 | 12:15 | מאת: שיקה

בבדיקה בודקים אם יש בגוף נוגדנים, לא אם יש hiv בדגימה..

שלום יאיר, 1. הנגיף יכול להתקיים מחוץ לגוף, למשל בדם שנשמר בהקפאה, במשך שנים. 2. מעל 99%. 3. יש אפשרות ללכת על הבדיקה ה"רגילה" דהיינו ELISA, ואם זו חיובית אז מבוצע אוטומטית גם WESTERN BLOT. הרבה בריאות אפי

09/04/2024 | 22:55 | מאת: יאיר

1)זאת אומרת הבדיקה זו יותר אמינה מ combo שעשיתי דרך קופ״ח ו בית חולים ? אז למה לא עושים אותה מראש ? 2)במצב שלי שתארתי לך לסמוך או לא לסמוך על בדיקות combo שעשיתי אחרי 7 שנים ותוצאה שלילי? 3) אם מדובר על בדיקת קומבו שמחפשת על נגדונים לנגיף בדם ותוצאה שלילי אחרי 7 שנים אז מה זה אומר ? אין נגדונם אז אין נגיף? או אין נגדוים אבל יש סיכוי לקיום נגיף?

שלום יאיר, 1. שתי הבדיקות נחשבות כאמינות לאחר 7 שנים ממגע חשוד. 2. לו אני הייתי מקבל את התוצאה שאתה קיבלת הייתי סומך עליה. 3. לפי התוצאה הזו, אין בדמך עדות לנגיף ואין בו עדות לנוגדנים לנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות