אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2024 | 16:19 | מאת: דינה

שלום, בת 72 עם דלקת חוזרת בדרכי השתן. איזו אנטיוביוטיקה מתאימה על בסיס הבדיקת דם (חיידק איקולי): C.F.U/mL >100000 Culture positive Escherichia coli . אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם Escherichia coli: רגישות אנטיביוטיקה Ampicillin S <=2.0 Amoxicillin/CA S <=2.0 Piperacillin/tazobactam S <=4.0 Cefazolin S <=4.0 Ceftazidime S <=0.12 Ceftriaxone S <=0.25 Cefuroxim sodium S 4.0 Cefuroxime axetii S 4.0 Meropenem S <=0.25 Ertapenem S <=0.12 Amikacin S 2.0 Gentamicin S <=1.0 Fosfomycin S <=16.0 Ciprofloxacin I 0.5 Nitrofurantoin S <=16.0 Trimethoprim/sulfa S <=20.0

שלום דינה, כמעט כל האנטיביוטיקות שנבדקו מתאימות לחיידק ('מוקסיפן', 'צפוראל', 'רספרים', 'מקרדודנטין' ועוד ועוד ועוד). הרבה בריאות אפי

31/03/2024 | 16:54 | מאת: דינה

תודה דוקטור. אני אחדד את השאלה. על בסיס תוצאות הרגישות השונות האם יש אנטיוטיקה מסויימת שיותר יעילה?

שלום דינה, כל התרופות שהוזכרו בתשובתי נחשבות כיעילות. הרבה בריאות אפי

19/04/2024 | 09:25 | מאת: דינה

שלום דוקטור, יש לי עוד שאלה: אתמול (יום חמישי בערב) השתמשתי בטבליה אחת ואגינלית מסוג אגיסטין 0.2 גרם. בעוד כמה ימים אני יכולה לבצע בדיקת שתן כללית ובדיקת שתן תרבית כך שהטבליה לא תשפיע על תוצאת הבדיקות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות