שאלה נוספת לגבי Blastocystus & Campilobacter

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/03/2024 | 13:48 | מאת: יוסי

דוקטור, תודה על התשובה, שצריך לטפל בטיפולים נפרדים בחיידק Blastocystus & ובטפיל Campilobacter שיש לי. - בין כל הצרות, יש לי בעיית אי-ספיקת כליות, ומקבל החלטות על טיפולים יחד עם נפרולוגית. ויכול להיות שאצטרך לטפל בהם בנפרד, בטווח של חודש. 1) אם אצטרך לבחור, באיזה מהשניים אתה מציע לטפל קודם? (מי גורם לשילשול, כאבי בטן, וכדו..) 2) אם אתה יודע, למי מהם הטיפול לא מערב עומס על הכליה.

שלום יוסי, 1. אני מניח שהתכוונת לחיידק ה'קמפילובקטר' ולטפיל ה'בלסטוציסטיס'. 2. יש ויכוח בספרות המקצועית האם תמיד יש צורך לטפל בטפיל הנ"ל. 3. בזיהום קליני שנגרם ע"י חיידק ה'קמפילובקטר', לעומת זאת, מקובל לטפל. 4. בקביעת סוג התרופה והמינון שלה נהוג לקחת בחשבון פרמטרים כגון אי ספיקת כליות. 5. אחת התרופות המקובלות לצורך זה נקראת 'אזיטרומיצין'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות