בדיקת pcr לשעלת בעקבות תסמינים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/03/2024 | 07:20 | מאת: מאיה

היי,בהמשך לשאלתי משבוע שעבר. כאמור בני בן 8 וחוסן במחומש(כולל שעלת) לפני שנה וחצי. מסתבר שאחד הילדים בשכבה חולה בשעלת. עברו כמעט 10 ימים מאז שנודע והיום הבן שלי החל להיות מנוזל ולהשתעל. לפי משרד הבריאות במקרה של תסמינים יש להבדק ולשקול טיפול אנטיביוטי. על מנת לא לתת סתם אנטיביוטיקה- האם הוא יכול לבצע בדיקת pcr בקופת חולים ולפי תוצאותיה נוכל לדעת האם נדבק או מחוסן? האם כבר בשלב הזה(10 ימים מהחשיפה ורק היום החל להיות מנוזל ולהשתעל) תהיה תשובה אמינה או שיש לחכות עוד קצת? מה מומלץ לעשות? תודה

שלום מאיה, בזמן הופעת תסמיני השעלת בדיקת ה- PCR לחיידק זה נחשבת כאמינה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות