שאלה בקשר לשאלה פה בפורום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/03/2024 | 13:52 | מאת: רונן

שלום דוקטור אשמח להבין בשאלתו של אסף אם הוא טוען שלא היה שום סוג של חיכוך באיברי המין ובפרט לא היה יחסי מין כיצד זה יתכן שרשמת בתשובתך שהדבקה בhiv היא אפשרית?

שלום רונן, אם המעסה היא חולת 'איידס', והיא נגעה בידה הרטובה בנוזל מהנרתיק שלה בקצה השופכה של אסף- אז הדבקה כזאת היא כנראה אפשרית. הרבה בריאות אפי

25/03/2024 | 19:16 | מאת: רונן

איך זה אפשרי , הנגיף עובר במגע ישיר וכמו כן מת באוויר הפתוח במיוחד שזה לא דם. אז אותי תיאורטית יש אפשרות אבל מזערית ביותר?

25/03/2024 | 19:25 | מאת: רונן

מה שכן בכל אתרי הועד למלחמה באיידס אומרים באופן חד וחלק שככה לא מתרחשת הדבקה רק במגע של חדירה (מגע ישיר) אז אשמח להבין

שלום רונן, ראה את תשובתי לעיל. אם אתה מעדיף את זו שלטענתך נמסרה לך מטעם ה'וועד למלחמה באיידס' אז אין לי בעיה עם זה, ואני מבטיח גם לא להיעלב. הרבה בריאות אפי

26/03/2024 | 11:06 | מאת: רונן

שלום דוקטור אין פה עניין של העדפה יש פה עניין של צורה שאפשר להידבק או שאי אפשר. יש בהיסטוריה מקרה מתועד שרק מנגיעה בהפרשות מהנרתיק ונגיעה בפין נדבקים באיידס? כלכך פשוט להידבק באיידס? על פי תשובתך ממש פשוט להידבק באיידס. לכן כתבתי שאשמח להבין כי במשרד הבריאות טוענים אחרת. אז אני מנסה להבין פשוט אולי יותר ממך.

שלום רונן, בהחלט יש פה שאלה של העדפה/בחירה. תשובתי הייתה (ואני מצטט) "שהדבקה כזאת היא כנראה אפשרית". לטענתך, התשובה שקיבלת מ'הועד למלחמה באיידס' הייתה שהדבקה כזאת היא בלתי אפשרית. תצטרך אפוא לבחור. (דרך אגב, הביטויים "כל כך פשוט" ו"ממש פשוט" הן תוספת השלך ולא נזכרו בתשובתי כלל). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות