קלוסטרידיום דפיציל לאחר קלקול קיבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/03/2024 | 09:51 | מאת: אורחת

שלום, חוויתי בעבר 2 מקרים של קלוסטרידיום דפיציל, האחרון היה לפני כשנתיים וחצי שהתפרץ לאחר קלקול קיבה. לפני כחודש היה לי שוב פעם קלקול קיבה ומאז אני שוב פעם לא מרגישה טוב וחווה את אותם התסמינים שהיו לי כשהיה לי קלוסטרידיום. בבדיקה צואה לקלוסטרידיום יצא שלילי, אך התסמינים לא עוברים. האם יש מצב שחיידק הקלוסטרידיום התעורר אך לא התפרץ למצב שרואים זאת בבדיקת צואה ?

שלום אורחת, כ ל בדיקה יכולה להיות 'שלילית כוזבת', ובדיקת הצואה ל'קלוסטרידיום דיפיציל' איננה יוצאת מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

25/03/2024 | 09:24 | מאת: אורחת

אז מה עושים במקרה שהבדיקה יצאה שלילית כי להערכתי הרופא לא יתן טיפול לקלוסטרידיום במצב כזה. בפעם האחרונה שהיה לי את החיידק לקחתי דפי קליר וזה מה שעזר לי, האם יש סיכון בלקחת את התרופה הזאת ללא אבחנה חד משמעית ?

שלום אורחת, 1. אם עדיין יש שלשול אז אפשר לחזור על הבדיקה. 2. אין לי מושג מה זה "דפי קליר". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות