האם זה מסוכן עבור הילדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/03/2024 | 10:19 | מאת: מאיה

בוקר טוב. בטעות לקחתי כוס של שייק שך הנינגה מלוכלכלת מהכיור.. הכוס היתה שם בערך יומיים והכילה שאריות של אוגל שתיה שטיםת ידיים ובעיקר שאריות של חומרי ניקוי של זמרטוט שאיתו ניקיתי ביומיים האלו את השיש וסחטתי בכיור והמים המלוכלכים בוודאות נכנסו אליה. את הכוס המלוכלכת הזו הכנסתי למדיח אבל לא הפעלתי אותו, כל הלכלוך עליה התייבש וטעיתי וחשהתי שהיא נקייה . הבוקר הכנסתי לתוכה פירות וחלב והפעלתי את השייק של הנינגה.. כלומר כל הלכלוך והזיהומים שבה מלומרי הניקוי והכיור..הצייבשו ואז הפעלתי איתה את הנינגה והכנתי שייק פירות. את השיק נתתי לילדים שלי, בני 6 ו-8 ולעצמי. מה יכול לקרות להם? בעיקר בשל זה שכשהיא החתה בכיור סחטתי לשם ובטוח לתוך הכוס את שאריות הלכלוך טחרי שנגבתי את השיש עם חומר ניקוי. אני ממש חרדה.

23/03/2024 | 10:26 | מאת: מאיה

מדגישה כי זו מטלית שיש מלוכלכת ואתמול השפרצתי גל אקונומיקה על השיש והשתמשתי בה ואז שטפתי וסחטתי אותה לכיור עם כל הלכלוך וזה נכנס בוודאות לכוס שיק. ואז ת הכוס שיק הכנסתי למדיח ושכחתי להפעיל את המדיח..כשהוצאתי את הכוס הבוקר היא היתה מלוכלכת אך יבשה..ואז בטח בנינגה, עם כל העוצמה של המכשיר כל הזיהום נכנס לשייק פירות

שלום מאיה, כתוצאה מאירוע כמו זה המתואר בשאלתך אפשר לחלות בזיהומי מעיים שמתבטאים בד"כ בכאבי בטן, שלשולים, בחילות והקאות ולפעמים גם חום. הרבה בריאות אפי

23/03/2024 | 11:36 | מאת: מאיה

והאם זה יכול להיות מסוכן? או כמו מחלת מעיים רגילה? מהן נורות האזהרה האדומות שעלי לשים לב אליהן? ומה זמן הדגירה? תודה

שלום מאיה, 1. זיהום מעיים עלול להיות מסוכן, אבל בד"כ הוא לא כל כך, ובמקרים רבים אף חולף עצמונית. 2. תקופת הדגירה של זיהום כזה היא בד"כ מספר ימים. 3. בנוגע לתסמינים השכיחים- ראי את תשובתי הקודמת. הרבה בריאות אפי

23/03/2024 | 17:54 | מאת: מאיה

תודה רבה, נקוה לטוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות