שאלה על מחלות זיהומיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/03/2024 | 06:31 | מאת: תמי

הי, מבקשת עזרה. מדובר בבעלת צרכים מיוחדים בהוסטל.בת 50 בעבר היה הליקובקטר פילורי וגם קליביסאה שאלתי: האם יש מחלה זיהומית שיכולה לגרום לירידה פתאומית במשקל? לפני שהולכים על דברים קשים. והאם יש דרך לבדוק בבדיקות דם לאשר? (אמבות, הליקובקטר טפילים וכו'.. ציליאק, וכו') אין שילשולים תסמינים: 1. ירידה לא רצונית משמעותית במשקל. כולם שמים לב לכך שוקלת כעת 55. תמיד מישק יציב מעל 60 בערך 62-63. צוין ירידה של 7 קילו. כל הישבן נהיה מדלדל ונראה כאילו יש פרוק שרירים. הצטמקה. 2. ברזל נמוך אך לא מתחת לנורמה הוא כבר בגבול המינימום. ופריטין 24. אין ווסת. בעבר היה מחסור בברזל לוקחת אומפרדקס(אולי קשור).גם עובדה שבהוסטל ולא אוכלת כל דבר.- תמיד הייתה בררנית.יש מזונות שלא נוגעת. 3. חוסר תיאבון.- דבר חדש. 5. מכניסה לפה מזון ואז מתחילה להוציא. לא כל הזמן אבל זו התנהגות שמעולם לא הייתה. לפעמים אומרת מר. 6.עליה באנזימי כבד. בעבר בבדיקה היה תחילה של כבד שומני.לא ברור לי למה כי היא לא כבדת משקל ולא שותה אלכהול. 7. נוטלת נוילפטיל בגדול תמיד מתלוננת על אזור בטן זה כבר שנים. אז לפעמים זה פסיכולוגי ולפעמים גזים.שאני אומרת שנים זה מגיל 20 ולפני..ובקיצור מאוד קשה להבין דרכה. בבירור כעת. usבטני +הפניה לגסטרו תודה

שלום תמי, 1. מחלות זיהומיות רבות יכולות להתבטא בחוסר תיאבון, ירידה במשקל ואנמיה אבל לפי תיאורך אינני מוצא סיבה להתרכז במחלה זיהומית דווקא. 2. קימות בדיקות צואה ודם יעודיות לאבחון מחלות כגון צליאק, הימצאות טפילים במערכת העכול וכד'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות