שעלת.הדבקה וחיסוני שגרה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/03/2024 | 21:49 | מאת: מאיה

שלום. בכיתה של הבן שלי (כיתה ב)הודיעו היום שיש ילד חולה שעלת. ביקשו מההורים לתת לילדים שנחשפו טיפול מונע(5 ימי אזניל) רק אם מתפתחים תסמינים. מספר שאלות בבקשה: 1- רוב הילדים חוסנו בשגרה(בגיל שנה) וטרם קיבלו את מנת החיסון המחומש של כיתה ב(אמורים להתחסן בשבוע הבא) האם הם נחשבים כמוגנים? סבירות ההדבקה גבוהה? 2- במעדה ונחשפו ואולי אפילט נדבקו, האם העובדה שבשבוע הבא אמורים לקבל חיסון מחומש כחיסון שגרה של כתה ב מסוכנת או דווקא תגן עליהם? 3- הבן שלי ספציפית במקרה קיבל את המחומש(חיסון שני במקום בכתה ב) לפני שנה וחצי בדיוק. האם זה אומר שהוא מחוסן? מה סיכוי ההדבקה שלו? תודה לך

שלום מאיה, 1. הילדים המתוארים בשאלתך נחשבים כמוגנים חלקית. 2. טווח הזמנים המדויק בין מועד החשיפה לבין מועד קבלת החיסון העתידי לא ברור לי משאלתך. 3. בנך נחשב כמוגן יותר מאשר שאר חבריו שקיבלו רק זריקת חיסון אחת. הרבה בריאות אפי

23/03/2024 | 09:56 | מאת: עדי

תודה. לגבי השאלה השנייה- זמן קבלת החיסון של ילדי הכיתה יהיה כשבועיים אחרי החשיפה האם זה יגן עליהם? רובם אגב לא לקחו טיפול מונע (אזניל) שניתן להם לגבי הבן שלי- האם כדאי שיקבל שוב את החיסון כדי להגן עליו? כאמור הוא קיבל אותו (חיסון שני) לפני שנה וחצי בדיוק. הוא לא היה במגע הדוק עם הילד ככל הידוע לי (הוא בכיתה המקבילה שלו) אך חברים אחרים שלו - כן היו.

שלום עדי, 1. תקופת הדגירה של מחלת שעלת היא בד"כ בין 7 ל- 10 ימים, אבל יכולה להמשך גם שלושה שבועות, כך שהחיסון - שיינתן כשבועיים לאחר החשיפה - אולי (אך לא בהכרח) יעניק הגנה מסוימת. 2. לא היה זה בני/נכדי (שקיבל את החיסון השני לפני כשנה וחצי), לא הייתי טורח לתת לו עתה חיסון נוסף. הרבה בריאות אפי

23/03/2024 | 13:22 | מאת: עדי

תודה לך

מנהל פורום מחלות זיהומיות