שאלה אשמח לפירוט

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/03/2024 | 11:35 | מאת: ליה

שלום בהריון שבוע 8 מזה שנים סובלת מדלקת בדרכי השתן שלא מגיבה לטיפול. מונורול וצפוויט פורטה לא עזרו והצפוויט אף החמיר את התסמינים ובדיקות השתן. אני חוששת שהדלקת מתחילה לעלות לכליות (יש כאבים בגב ובדיקות הדם של הכליות מתדרדרות ככל שהזמן עובר). אין חום. אשמח לדעת איך ניתן לוודא האם אכן היא מתחילה לעלות לכליות? בנוסף - אשמח לדעת איזה אנטיביוטיקה נהוג להביא במקרה שדלקת בשתן עלתה לכליות בהריון? תרופות פומיות ולא במסגרת אשפוז. בנוסף לאיזה סוג רופא מומלץ ללכת? אשמח לפירוט

שלום ליה, 1. זיהום חיידקי שמערב את הכליה בד"כ מלווה בחום ובכאבים במותן (שאינם אופיניים לזיהום המוגבל לכיס השתן בלבד). בדיקות עזר (כגון תרבית שתן, אולטראסאונד ועוד) מסיעות באבחנה של זיהום כזה. 2. הטיפול תלוי בסוג החיידק שגורם לזיהום זה וברגישויותיו לאנטיביטיקות השונות. אם קימות תרופות פומיות מתאימות ניתן להשתמש בהן. 3. רופא/ת משפחה אמור/ה לדעת לטפל היטב גם בזיהום כזה. הרבה בריאות אפי

20/03/2024 | 18:48 | מאת: ליה

תודה מדובר באי קולי שרגיש להכל לפי התרבית (בפועל תרופות לא עוזרות). איזה סוגי אנאיבייטיקה אמורים לעזור ככל שהכליות מעורבות?

אחת התרופות שאליהן רגיש החיידק

21/03/2024 | 20:58 | מאת: ליה

מה יכול לגרום לזה שאני לא מגיבה לשום אנטיביוטיקה למרות שלפי תרבית השתן אני רגישה אליה? אני לוקחת את הטיפול בדיוק כמו ההנחיות

שלו ליה, המשפט המופיע בשאלתך "אני לא מגיבה לשום אנטיביוטיקה" לא ברור לי: האם התסמינים שלא השתפרו? האם החיידק לא נעלם בתרבית חוזרת? האם הכל השתפר אבל לאחר זמן קצר נוצר זיהום חוזר? הרבה בריאות אפי

22/03/2024 | 17:04 | מאת: ליה

החיידק לא נעלם בתרביות חוזרות.. אני יחסית בלי סימפטומים כל עוד שותה מלא מים אז אין לי כל כך אינדיקציה אם הם השתפרו עם הטיפול.. אבל כשלקחתי צפוןיט פורטה הסימפטומים החמירו בוודאות וכך גם הבדיקות (מאז שנטלתי את הצפפויט פתאום פעם ראשונה יש גם ניטריט חיובי בשתן)

שלום ליה, הבה נעסוק בעובדות ובלוחות זמנים: 1. תאריך תרבית השתן האחרונה שעשית? מה צמח בה? לאילו תרופות החיידק הזה רגיש? 2. תאריך תרבית השתן הקודמת שעשית? מה צמח בה? לאילו תרופות החידק הזה היה רגיש? 3. התאריכים המדויקים שבהם לקחת טיפול אנטיביוטי? איזו תרופה? איזה מינון יומי? הרבה בריאות אפי

22/03/2024 | 18:12 | מאת: ליה

לפני חודשיים וחצי נטלתי מונורול שקית אחת - לאחר שבוע עשיתי בדיקה יצא אי קולי צמח 40,000. אחרי שבועיים נטלתי צפוויט פורטה - תסמינים החמירו עקב התרופה ופתאום גם ניטריט נהיו חיובי. אחרי שבוע עשיתי בדיקה יצא אי קולי מעל 100,000. עשיתי לפני יומיים עוד בדיקה. צמח אי קולי מעל 100,000. בכל התרביות החיידק רגיש לכל התרופות ברשימה. מה לדעתך קורה ומה כדאי? אני חייבת לציין שאני רגישה לאנטיביוטיקות (סבלתי מdress syndrome) ולכן לא יכולה להתנסות בהרבה אנטיביוטיקות.

09/04/2024 | 12:52 | מאת: ליה

בהמשך לתגובה שלי למעלה - אשמח למענה

מנהל פורום מחלות זיהומיות