ליחה ונזלת ירוקה חוזרת כל שבוע-שבועיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/03/2024 | 11:04 | מאת: שימי

שלום ד"ר הלפרין. אני בן 30, בריא בדרך כלל. רזה. תוצאות בדיקות דם ובדיקות שתן שגרתיות תקינות. אני כל שבוע-שבועיים-שלוש, חולה עם נזלת ירוקה וליחה ירוקה וזיהום חוזר בדרכי הנשימה. מה יכול להיות לי? ומה אפשר לעשות? אני מקפיד על היגיינה תמיד, לא לוחץ ידיים, שומר 2 מטר מאנשים, ושוטף ידיים עם סבון לעתים קרובות... יש לציין שהסובבים אותי כמעט ולא נדבקים ממני... רופא המשפחה לא מבין בבעיה, ואומר שזה צינון. אבל צינון כזה נוראי שחוזר כל שבוע-שבועיים זה לא תקין. אודה לעזרתך. דבר נוסף: אין לי חום, וגם לא נפיחות ולא כאבים בפנים...

שלום שימי, 1. אם נראה לך שלא מדובר בהידבקויות חוזרות רק בגלל מפגשים אקראיים ותכופים עם אנשים חולים/מצוננים, אתה יכול לפנות לאימונולוג/ית כדי לברר האם יש לך פגיעה כלשהי בתפקוד המערכת החיסונית. 2. במקביל, אפשר להיבדק ע"י רופא/ת אא"ג בשאלה של פגם/עיוות כלשהוא במבנה מערות האף. הרבה בריאות אפי

20/03/2024 | 18:53 | מאת: שימי

אם יש עיוות במחיצות האף זה משפיע על הידבקויות?

לא בהכרח במחיצה. משהו שחוסם חלקית את ניקוז ההפרשות מאחד הסינוסים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות