אנטיביוטיקה מניעתית בהיריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2024 | 11:34 | מאת: הילה

שלום ד״ר הלפרין אני בהיריון תאומים שבוע 15 היו לי עד עכשיו צמיחות של חיידקים בשתן 5 פעמים עם תסמינים (פעמיים אנטרוקוק ו3 פעמים קלאבסיאלה שעבר רק לאחר 2 אשפוזים עם אנטיביוטיקה לוריד זינצף שלא עזר ולאחר מכן רוצפין שהעלים את החיידק) עשיתי לפני שבוע שוב תרבית והיא יצאה שלילית ברוך ה באשפוז האחרון המליצו לי לקחת אנטיביוטיקה מניעתית עד סוף ההיריון פעם בשבוע שקית של מנורול זה בסדר? זה לא יכול לפגוע חס וחלילה בעוברים? תודה רבה

שלום הילה, אני חושש שאינני מכיר את פרוטוקול המניעה שהומלץ לך (התרופות המקובלות שאני מכיר למניעת זיהומים בדרכי השתן בנשים הרות הן 'ניטרופוראנטואין' ו'צפאלקסין'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות